Geschiedenis

HTG vaart al ruim veertig jaar een welvarende koers. De bedrijfsactiviteiten zijn in 1970 gestart, toen Kamstra Shipstores begon met de levering van belastingvrije artikelen aan kleine schepen die op de Noordzee voeren. Door de jaren heen is het bedrijf uitgebreid met activiteiten en markten en zijn er andere bedrijven aan de groep toegevoegd door doelgerichte en selectieve fusies en overnames.

In 2007 hebben we al onze activiteiten gecombineerd tot één heldere constructie die we HTG hebben genoemd. Dit heeft geleid tot een verbeterde synergie en een sterk imago.

In onze huidige structuur zijn we een toonaangevende partner in sterke dranken en health- en beautyproducten en spelen we een leidende rol in de wereldwijde distributie van A-merkproducten, van bulkorders tot orders voor één lijn. In de ruim 43 jaar waarin we zakendoen hebben we ons onderscheiden op het gebied van betrouwbaarheid en efficiëntie en hebben we een staat van dienst opgebouwd die onze betrouwbaarheid bevestigt.

  • 1970 Kamstra Liquors
  • 1980 Checkpoint Distribution and Class International
  • 1990 Kafa and Class Hair Care
  • 2000 JTG Trading
  • 2010 Union Commerciale des Vins de France and Square Dranken
  • 2016 Topbrands

Distribution partner in liquor and beauty

HTG is een toonaangevende internationale distributeur van sterke dranken en health- en beautyproducten voor de detailhandel (b2b), lokale distributeurs en lokale groothandels met een assortiment aan A-merken en private labels. Met een internationaal netwerk aan dochterondernemingen en strategisch gevestigde magazijnen over de hele wereld biedt HTG meerwaarde voor zowel leveranciers als klanten. Op basis van het concept 'source, serve and supply' koopt HTG internationaal producten in tegen zeer concurrerende prijzen. Met behulp van onze volledig geautomatiseerde magazijnen met AEO-certificaat worden deze producten op een betrouwbare en kostenefficiënte manier in perfecte omstandigheden opgeslagen. Deze producten kunnen vervolgens internationaal worden geleverd in variërende ordergroottes en frequenties, zodat onze klanten uiterst efficiënt en flexibel bij ons terecht kunnen voor luxe merkproducten tegen uiterst concurrerende prijzen.

Ons merkenportfolio is verdeeld in twee divisies

Liquors

Health and Beauty

Binnen deze twee divisies zijn we momenteel actief in sterke drank, parfums, cosmetica, toiletartikelen, professionele haarverzorging en medische wegwerpartikelen. We verkennen ook voortdurend nieuwe opties voor ons merkenportfolio om te kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige vraag van klanten. Naast uitbreiding van ons productportfolio is HTG ook aldoor op zoek naar mogelijkheden in nieuwe markten en in nieuwe bedrijfsmodellen om ervoor te zorgen dat we leidend blijven in het bieden van meerwaarde in ons internationale aanbod van luxe merkproducten.

Uitstekende leveringsketen

We geloven dat de infrastructuur van ons bedrijf is volledig toegerust voor onze ambities op de lange termijn op het gebied van groei, duurzaamheid en ondernemerschap. Onze infrastructuur is gebaseerd op voortdurende innovatie en slimme investeringen in combinatie met de implementatie van strenge efficiëntieprogramma's, slimme ICT-oplossingen en een innovatieve logistiek. Momenteel zijn we bezig met de implementatie van diverse spraakmakende projecten, zoals geautomatiseerde opslag via onze eigen digitalisatiesoftware, B&S International Technology (BiT) en verdere uitbreiding van ons volledig geautomatiseerde opslagsysteem AutoStore.

We zijn er trots op dat we AutoStore, een innovatief opslagsysteem, als een van de eerste bedrijven in Europa in ons magazijn hebben. Het systeem is volledig geautomatiseerd en stelt ons in staat producten efficiënter op te slaan, waardoor we het energiegebruik en de onderhoudskosten kunnen beperken. Verder zijn we erin geslaagd onze opslagruimte met 75% te beperken en ons ordervoorbereidingsproces met factor vier te versnellen. Hierdoor kunnen we sneller, kostenefficiënter en flexibeler leveren en nieuwe klanten in andere bedrijfsmodellen bedienen.

BiT is ons geavanceerde ERP-platform waarmee we onze kernactiviteiten efficiënter kunnen uitvoeren, zoals snelle levering, een effectieve goederenstroom, optimaal voorraadbeheer en nauwkeurige douane- en accijnsaangifte. Ons platform is snel uit te breiden met nieuwe functies zodat we snel kunnen reageren op kansen op de markt. De synergie van onze ICT en logistiek resulteert in een uniek leveringsketenproces, een hoofdelement van het DNA van ons bedrijf.

Volledige naleving waarborgen in alle stadia van het bedrijfsproces is een standaardprocedure bij HTG. Alle operationele divisies binnen HTG die te maken hebben met douanezaken zijn AEO-gecertificeerd (Authorized Economic Operator). Ons bedrijf is trots op het feit dat het een van de meest uitgebreide entrepots in de Europese Unie heeft en zich houdt aan nalevingsprocessen en gecertificeerde procedures om aan de strengste normen te voldoen. Dankzij onze AEO-status en onze strikte naleving van complianceprocessen zijn we in staat goederen veilig en efficiënt te verwerken, waardoor we sneller en betrouwbaarder kunnen leveren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We zetten ons in voor tien algemeen erkende waarden op het gebied van mensenrechten, arbeidsrechten, het milieu en anticorruptie. Voor onze zakelijke ontwikkeling zoeken we naar duurzame oplossingen. De gedragscode van HTG is een duurzame en sterke pilaar waarmee HTG het vertrouwen van onze zakenpartners heeft verworven. Onze gedragscode vereist dat al onze medewerkers voldoen aan de wet- en regelgeving van de landen waarin we actief zijn. Tegelijkertijd verwachten we integriteit en betrouwbaarheid van al onze zakenpartners, leveranciers en klanten.

Om corruptie, fraude, omkoping en ander onethisch gedrag te voorkomen, heeft HTG zijn activiteiten geïntensiveerd die gericht zijn op een beter begrip van onze klanten en leveranciers, de zogeheten KYR-procedure (Know Your Relation). Alle nieuwe zakenrelaties worden gecontroleerd op aanwezigheid op de sanctielijsten van de OFAC of EU.

Mensen

We zijn van mening dat onze mensen onze grootste troef zijn en investeren daarom voortdurend in hun persoonlijke ontwikkeling. We beschikken over een internationaal team van toegewijde professionals die samenwerken om onze klanten de juiste producten tegen de best mogelijke prijs en het hoogst mogelijk serviceniveau te bieden. Onze medewerkers beschikken over specifieke deskundigheid en kennis, waardoor elke stap van de business van onze klanten wordt uitgevoerd door goed opgeleide specialisten. Elke potentiële medewerker krijgt een functie uitsluitend op basis van de unieke set professionele eigenschappen die vereist zijn voor zowel de baan als voor HTG.

Zonder de passie, toewijding en integriteit van onze mensen zouden we niet zijn gekomen waar we nu staan. We beseffen dat de carrière van onze medewerkers belangrijk is voor onze toekomst en nemen loopbaanontwikkeling dan ook uiterst serieus. Bij indiensttreding krijgen alle medewerkers een trainingsprogramma aangeboden dat zich richt op alle aspecten van internationale distributie. Toptalenten bieden we taaltrainingen, managementtrainingen en volledige universitaire opleidingen aan.

Onze strategische samenwerkingsverbanden met universiteiten voor toegepaste wetenschappen en polytechnische universiteiten bieden studenten carrière- en opleidingsmogelijkheden. Door deze studenten uitgebreide stages en startersfuncties aan te bieden, helpen we ze bij de eerste stappen in hun loopbaan. We zetten ons voortdurend in om workshops, gastlezingen en conferenties te verzorgen voor (geselecteerde) universiteiten en proberen zo bij te dragen aan het toekomstige opleidingsniveau. Onze blijvende investering in mensen maakt ons bedrijf sterker en levert een hooggekwalificeerd personeelsbestand op in de velden waarin we actief zijn.