Marije Keizer

5 Vragen aan

Marije Keizer

Purchase Manager

Het is belangrijk dat je een echte teamplayer bent. We zijn samen verantwoordelijk voor de markt.

01

Marije, hoe ben je bij HTG terechtgekomen?

Tijdens mijn afstudeerperiode ben ik door HTG benaderd op LinkedIn. Voor mij wel een eer, omdat ik destijds zelf nog niet aan het solliciteren was. Ik werd gepolst voor een inkoopfunctie, wat mij gelijk al heel erg aansprak. Na een aantal leuke gesprekken heb ik uiteindelijk een contract gekregen!

02

En kun je wat vertellen over jouw loopbaan binnen het bedrijf?

Inmiddels werk ik zo’n 3 jaar bij HTG. Destijds ben ik bij onze parfumafdeling begonnen als Purchase Assistant. Binnen deze functie heb ik me voornamelijk gericht op de administratieve ondersteuning van mijn collega’s. Al vrij snel kreeg ik de kans om een aantal commerciële contacten op te pakken. Dit werd een steeds groter onderdeel van mijn werkzaamheden en uiteindelijk heb ik de stap gemaakt naar de functie van Purchase Manager. Nu houd ik me volledig bezig met inkoopactiviteiten en is er een nieuwe assistant die voor ons de administratieve ondersteuning verzorgt. Voorlopig ben ik zeker nog niet uitgekeken op mijn huidige functie, maar in de toekomst lijkt het me een hele leuke uitdaging om me nog meer te richten op Business Development. Dus nieuwe contacten opdoen en kijken waar meer mogelijkheden liggen om in te kopen.

03

Hoe zien jouw dagen eruit?

We hebben een assortiment van zo’n 3000 tot 4000 artikelen. Hier moet altijd voorraad van zijn en dat verwachten onze klanten ook. Ik bepaal samen met mijn collega’s van welke goederen wij meer voorraad nodig hebben. Het kan zijn dat onze leveranciers contact met mij opnemen als ze een goede aanbieding hebben. Aan de andere kant ga ik ook zelf op zoek naar inkoopmogelijkheden wanneer we op dat moment niet de juiste aanbiedingen krijgen. Die afwisseling is leuk. Ik ben niet alleen afhankelijk van het aanbod, maar zoek ook mogelijkheden in de markt. Je beheert als Purchase Manager echt het proces. Een groot onderdeel van mijn werk is het reizen. Dit zijn dé momenten waarop ik de relaties met mijn leveranciers kan bouwen en onderhouden.

04

Wat moet een goede Purchase Manager kunnen volgens jou?

Je moet vooral heel goed inzicht hebben in de voorraad en de markt. Dit vraagt dus om een analytisch vermogen en een toekomstgerichte blik. Als er bijvoorbeeld een goed aanbod ligt, kun je beter gelijk wat extra inkopen. Ook sociale vaardigheden zijn onmisbaar in deze functie, omdat je veel relaties onderhoudt. Zelf ben ik een teamplayer, wat op mijn afdeling ook erg belangrijk is. We zijn als team namelijk samen verantwoordelijk voor onze markt.

05

Hoe zou jij HTG typeren als bedrijf?

Het klinkt misschien cliché, maar bij HTG staan vrijheid & verantwoordelijkheid echt centraal. Er kan veel bij ons, als je er goed mee omgaat. Daarnaast is het een jong bedrijf, er werken veel collega’s waar je jezelf in herkend! Er wordt hard gewerkt, maar het is ook echt heel erg gezellig met elkaar.